Пуповац: Ја сам ратни злочинац који се бори против рата

Председник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац је, на почетку седнице хрватског Сабора говорио о најновијим случајевима насиља над припадницима српске националности. навео је да живи у "земљи мржње и насиља".

"Не живим ни с трунком мржње, али живим у земљи мржње и насиља, мотивисаног етничком мржњом и етничким насиљем", рекао је Пуповац.

Како преноси  портал Индекс, Пуповац је реаговао на то што се деци која посете Вуковар говори да је бивши председник СДСС-а Војислав Станимировић ратни злочинац.

''Ако је он, од данас слободно сматрајте и мене ратним злочинцем. Позивам ДОРХ да чује што сам рекао. Ја сам ратни злочинац који се бори против рата и мржње већ 30 година и борићу се и бићу у клубу таквих злочинаца. И онда се чудимо што деца, чему доприноси и велики број људи у Сабору својим порукама мржње према својим колегама другачијих политичких уверења или етничке припадности, посежу за насиљем. Али нису они криви, криви смо ми. Криви су они који су на месту председника Републике и слушају повике 'Убиј, убиј Србина' и кажу нисмо чули", рекао је Пуповац.

После Пуповца, посланик Храста Хрвоје Зекановић, рекао је да је једини који шири мржњу управо Пуповац јер је рекао да се "никада неће поклонити жртви Вуковара".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво