Преминуо члан СДСС-а претучен код Ријеке

Потпредседник Вијећа српске националне мањине Града Каства и члан жупанијске организације СДСС-а Радоје Петковић преминуо је од последица напада у којем га је пре месец и по дана претукао Илија Главић. Мотиви напада још нису расветљени.

Истакнути члан српске заједнице Приморско-горанске жупаније Радоје Петковић (63) подлегао је у суботу повредама које је задобио у нападу пре месец и по дана испред једног кафића код Ријеке.

Радоје Петковић је био грађевински предузетник, потпредседник Вијећа српске националне мањине Града Каства и члан Надзорног одбора жупанијске организације СДСС-а. 

Полиција је као нападача идентификовала Илију Главића (48).

Петковић је, након кратке препирке са Главићем у локалу, кренуо према свом аутомобилу, а Главић га је сустигао на паркингу и брутално напао, подсећа хрватски портал Новости.

На снимцима надзорних камера види се да Главић није одустајао од удараца чак ни када је Петковић изгубио свест и пао на тло.

Радоје Петковић је од напада био у ријечкој болници у стању индуковане коме.

Преминуо је у Огулину, где је пре неколико дана био премештен.

Портал Новости је навео да су сами припадници српске заједнице открили да је осумњичени нападач Илија Главић, родом из једног села крај Босанског Брода, одраније био познат тужилаштвима Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи