Најављена забрана Торцида купа због напада на сезонце српске националности

После напада на сезонске раднике у Супетру на Брачу, који се по свему судећи догодио јер су двојица младића у нападнутој групи била српске националности, огласила се градоначелница Супетра Ивана Марковић. Она је оштро осудила напад и објавила да ће укинути финансирање Торцида купа и забранити његово одржавање на градским теренима, преноси хрватски портал Индекс.

Портал Индекс подсећа да се сумња да су управо припадници Торциде, након одржавања тог купа у ноћи између суботе и недеље, напали сезонце у Супетру.

Градоначелница Супетра Ивана Марковић реаговала је на Фејсбуку. Њену објаву преносимо у целини: 

''Испред Града Супетра и у своје особно име оштро осуђујем напад који се догодио у нашем граду, гдје су страдала четири младића и једна дјевојка, од којих је и један наш Супетранин. Сваки чин насиља, икада, игдје и према било коме је једноставно неприхватљив, а поготово да се овако нешто деси јер нетко припада другој националности или прича неким другим језиком. Град Супетар је одувијек био и бит ће толерантан и отворен град за све који желе доћи и посјетити наш град, радити и живјети. Оно што ме тјеши је да нитко од нападача није био из Супетра. Ипак, остаје горак траг јер се овај напад десио у нашем граду.''

''Такођер, како су нападачи били судионици или посјетитељи Торцида купа (иако се напад није се десио за вријеме турнира) одлучила сам повући одлуку о донацији овом догађају јер Град Супетар не може потицати спортска догађања чији судионици или посјетитељи исказују мржњу. Такођер, Град Супетар ће ускратити даљње кориштење свих спортских терена у власништву Града за одржавање овога купа. Нашем Супетрану и свима осталима који су погођени овим нападом желим што бржи опоравак и апелирам на институције да најстроже казне починитеље без имало милости", написала је градоначелница Супетра.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво