Судар бродова на Дунаву у Будимпешти, седам мртвих

Најмање седам особа страдало је у бродолому на Дунаву код Будимпеште. Потрагу отежава висок водостај. Путници махом Јужнокорејци.

Сасвим обичан обилазак Будимпеште Дунавом претворио се у праву трагедију, пошто је брод на којем су се налазила 32 путника и два члана посаде, после судара са другим пловилом, потонуо код моста Маргарет.

До сада, пронађено је седам тела, а даљу потрагу отежавају висок водостај Дунава, ветар и киша.

Првобитно, мађарске спасилачке службе тражиле су 16 путника. 

Мађарски медији преносе да су путници брода ”Сирена” махом били Јужнокорејци, који су дошли у разгледање Будимпеште. На место трагедије, одмах, стигао је и амбасадор те државе.

Будимпештански Index.hu јавља и да је олупина брода пронађена после једночасовне потраге.

”Сирена”, која је оглашавана као брод за забаве и разгледања био је регистован за 60 особа. Потонуо је пошто га је, с крме, ударио већи туристички брод.

Посада брода ”Будимпешта” прва је видела судар и огласила узбуну.

Велики брод пловила осветљава потрагу за несталим, али посао спасилачких екипа озбиљно угрожавају Дунав, ветар и киша.

Стручњаци које су консултовали мађарски медији тврде да је олупина брода коју је носио Дунав представљала озбиљну опасност за бродски саобраћај. Оно што је од ”Сирене” остало пронађено је током ноћи.

Index.hu, такође, преноси поруку наводног сведока још једног ”Сирениног” бродолома, пре две године, када се мотор покварио, а брод ударио у обалу пештанске стране Петофи моста.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво