Заев узео "метлу" у руке, смене у СДСМ-у

Премијер Северне Македоније и лидер владајуће СДСМ Зоран Заев најавио је да ће након смене целокупног руководства странке бити смењена и три министра, односно замењена најмање једна трећина владе, али није желео да открива имена пре одговора који очекује из коалиционе партије ДУИ.

Након четворосатне седнице Централног комитета СДСМ-а, која је одржана у недељу иза затворених врата, Зоран Заев је позвао опозициону ВМРО-ДПМНЕ да следи њихов пример, пренела је телевизија Телма.

Цео Извршни одбор Социјалдемократског савеза (СДСМ), свих шест потпредседника и генерални секретар, разрешени су на седници Централног одбора.

Чистку у влади и СДСМ-у, познату као "метла", премијер је најавио после првог круга председничких избора 21. априла, када су бројни грађани, који су на парламентарним и локалним изборима гласали за СДСМ, апстинирали, јер су незадовољни радом владе и понашањем функционера.

Упитан да ли ће однети оставку, Заев је да не види никакав разлог и да је поносан што су решена отворена питања у држави.

Заев очекује одговор од коалиционог партнера албанске ДУИ после састанка који је имао прошле недеље са лидером те партије Алиијем Агхметијем.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 27. мај 2019, 15:26) - anonymous [нерегистровани]

Uslov

Sto se mora nije tesko.