Бечлијка српског порекла умешана у рушење Штрахеа

У "аферу Ибица", која је срушила лидера Слободарске партије Аустрије (ФПО) и вицеканцелара Хајнц-Кристијана Штрахеа и изазвала тешку политичку кризу у Аустрију, умешана је и једна Бечлијка српског порекла.

Тридесетогодишња жена која се бави продајом некретнина, повезала је доскорашњег потпредседника ФПО Јохана Гуденуса са адвокатом иранског порекла и тако је постављена клопка у коју је "упао" Штрахе.

Претпоставке су да је бечки адвокат, заједно с једним детективом и уз помоћ једне Летонке, која се представила лажно као нећака једног руског милијардера, припремили клопку која је довела и до кризе аустријске владе.

Што се наведене Српкиње тиче, њу је адвокат искористио да би дошао до Гуденуса, тврдећи да има једну клијенткињу која би да купи његово ловишсте.

Српкиња је дуго година била пријатељица породице Гуденус и пренела им да постоји неко ко се интересује за њихово имање.

Летонка, која је била плаћена да глуми руску богаташицу, највероватније се бави ескорт сервисом, јер у прилог томе говори компромитујући део видео-снимака на крају дуге журке на шпанском острву Ибица.

Како је смишљен план 

Пошто је стечено поверење Гуденуса, дошло се до правог "плена" Штрахеа.

Гуденус је на један састанак, пре две године, на Ибици повео Штрахеа, који је том приликом изговорио кобне реченице, а све је снимано видео камерама које су биле постављене у целој вили.

Наиме, Штрахе је наводној руској милионерки понудио државне послове у замену за финансијску подршку његовој странци, и чка говорио како може да заобиђе контролу надлежних аустријских власти.

У жижу интересовања доспео је сада и власник виле, Италијан, јер се поставља питање коју је улогу он имао у постављању ове клопке.

За сада је извесно само то да су адвокат и детектив који је учестовао и у задобијању поверења Гуденуса, као и у каснијој вечери на Ибици, организовали све и снимали кобну вечеру. 

Наиме, бивши пословни партнер детектива тврди да је на сличан начин радио раније шпијунажу предузећа – да су ангажовали проститутке и снимали састанке који су биле клопке.

Који су мотиви 

Детектив, који је раније био осуђиван због кршења закона у вези с наркотицима, био је пред банкротом, па је то један од могућих мотива, али је за припреме целе клопке морао потрошити огромне своте новца.

Због тога се сматра да ипак неко "већи" стоји иза свега тога.

У међувремену је познато да је бечки адвокат још 2017. Социјалдемократској партији Аустрије (СПО) нудио материјал против Штрахеа, али је та странка то одбила.

Очигледно је да су и за видео-материјал са Ибице имали тешкоће да дођу до "купца", јер су тражили милионску своту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво