Хрватска, у гробници пронађен арсенал оружја и експлозива

Већа количина оружја, од "калашњикова" и бомби до ракетног бацача и пластичног експлозива пронађена је приликом отварања гробнице особе преминуле 1945. године у Борову, преноси Хина.

Наводи се да је оружје пронађено на дубини од 20 до 75 центиметара, а полицију је о проналаску оружја обавестио радник комуналне фирме.

У гробници су пронађена четири "калашњикова", три полуаутоматске пушке, две пушке М-48, ручни ракетни бацач, 17 ручних бомби, 36 комада војног експлозива ТНТ од 200 грама, пола килограма пластичног експлозива, три противоклопне мине, девет упаљача за противоклопне мине, 20 метара спорогорећег штапина, неколико хиљада комада различите муниције, уређај за откривање радиоактивности и више комада шанжера за аутоматске и полуаутоматске пушке.

Пронађено оружје биће уништено, а о проналаску оружја обавештено је Државно тужилаштво у Вуковару, наводи хрватска полиција.

Из хрватске полиције подсећају да је и даље у току превентивна акција "Мање оружја, мање трагедија" у којој се било какво експлозивно средство, ватрено оружје или муниција може предати без страха од икакве санкције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се