Линта: Срамотна одлука ХРТ-а да сними серију о ''Олуји''

Председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта сматра да је срамотна и скандалозна одлука Хрватске радио-телевизије да сними серију "Нестали" о акцији "Олуја".

Миодраг Линта је у писаној изјави достављеној медијима навео да војно-полицијска акција "Олуја"' представља завршни чин бруталног етничког чишћења српског народа са подручја на којима вековима живи.

Нагласио је да "домовински рат" није био никакав праведан, одбрамбен и ослободилачки рат што, примећује Линта, готово свакодневно говоре хрватски званичници и хрватска јавност, већ дубоко неправедан, агресорски и освајачки рат с циљем уништења свега што је српско.

"Туђманов режим је извршио агресију на српски народ у Хрватској и БиХ с циљем остварења усташког програма стварања Велике Хрватске без Срба", навео је Линта.

Истакао је да Хрватска није спремна да се суочи са својом геноцидном и злочиначком прошлошћу.

"Трагична је чињеница да у Европској унији постоји држава у којој се отворено рехабилитује нацистичка идеологија, величају ратни злочинци, слави протеривање грађана друге националне и верске припадности и легализује отимање и уништавање њихове имовине", навео је Линта.

Упитао је институције ЕУ до када ће ћутати да чињеницу да једна њена чланица отворено крши људска права, владавину права и антифашизам као темељне вредности данашње цивилизације.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво