Линта: Срамотна одлука ХРТ-а да сними серију о ''Олуји''

Председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта сматра да је срамотна и скандалозна одлука Хрватске радио-телевизије да сними серију "Нестали" о акцији "Олуја".

Миодраг Линта је у писаној изјави достављеној медијима навео да војно-полицијска акција "Олуја"' представља завршни чин бруталног етничког чишћења српског народа са подручја на којима вековима живи.

Нагласио је да "домовински рат" није био никакав праведан, одбрамбен и ослободилачки рат што, примећује Линта, готово свакодневно говоре хрватски званичници и хрватска јавност, већ дубоко неправедан, агресорски и освајачки рат с циљем уништења свега што је српско.

"Туђманов режим је извршио агресију на српски народ у Хрватској и БиХ с циљем остварења усташког програма стварања Велике Хрватске без Срба", навео је Линта.

Истакао је да Хрватска није спремна да се суочи са својом геноцидном и злочиначком прошлошћу.

"Трагична је чињеница да у Европској унији постоји држава у којој се отворено рехабилитује нацистичка идеологија, величају ратни злочинци, слави протеривање грађана друге националне и верске припадности и легализује отимање и уништавање њихове имовине", навео је Линта.

Упитао је институције ЕУ до када ће ћутати да чињеницу да једна њена чланица отворено крши људска права, владавину права и антифашизам као темељне вредности данашње цивилизације.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 23. мај 2019, 21:24) - anonymous [нерегистровани]

Pa vise ih nitko ne slusa

o njihovom izvrtanju istorije, pa misle eto, "mozda ce nas netko gledati." Gledace oni to sami i diviti se svojim NE-DELIMA.