Москва: Пресуда црногорског суда, обрачун са противницима власти

Руско министарство спољних послова саопштило је да је пресуда Вишег суда у Подгорици у тзв. афери "државни удар" непријатељски корак који може само да погорша руско-црногорске односе који су и без тога на најнижем историјском нивоу.

Руско министарство сматра и да је пресуда усмерена на обрачун са противницима власти у Црној Гори.

Одговор руског министарства уследио је на упит новинске агенције ЕурАсиа Дејли.

"Поново, категорички одбацујемо могућност званичне умешаности руске стране у инкриминишућим покушајима организације илегалних активности и сматрамо да су такве оптужбе у потпуности неосноване.

Судску одлуку видимо као погодан елемент унутарполитичке борбе усмерене на уклањање противника садашње власти.

Овај непријатељски корак може само да погорша руско-црногорске односе који су и без тога на најнижем историјском нивоу", наводи се у одговору руског министарства спољних послова.

Пресудама Вишег суда у Подгорици руски држављанин Едуард Шишмаков осуђен је на јединствену казну затвора од 15 година за кривична дела стварање криминалне организације и тероризам у покушају, а Владимир Попов на јединствену казну затвора од 12 година за иста кривична дела.

Двојица лидера Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић осуђени су на по пет година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво