Нарко-банда из Србије и Црне Горе пала у Аустрији, одузета дрога вредна 8,6 милиона евра

Аустријска полиција је ухапсила 14 особа пореклом из Србије и Црне Горе, осумњичених да су растурали дрогу у Европи. У тренутку хапшења код њих је пронађена дрога вредна 8,6 милиона евра. Полиција је саопштила да је још 2017. почела истрагу и прислушкивање њихових телефона. Испитује се њихова повезаност са недавним убиством Владимира Рогановића, из "кавачког" криминалног клана, у Бечу.

Криминалистичка полиција је у више рација у претходном периоду запленила око 112 килограма кокаина, 71 килограм амфетамина, 19 килограма марихуане, пет килограма канабиса и 3,6 килограма хероина, пише Кронен цајтунг, а преносе црногорске Вијести.

Аустријски лист наводи да количина заплењене дроге показује да је у питању велика балканска група, која није познавала границе и да су њени пипци досезали и до Јужне Америке, одакле су добијали залихе кокаина.

Група је праћена од 2017. године, а прислушкивани су разговори 13 осумњичених.

Кронен цајтунг наводи да је у септембру 2017. пет осумњичених чланова криминалног клана отишло у Немачку.

Аустријски лист наводи да полиција сада испитује везе између ухапшених особа и убиства припадника "кавачког клана" Владимира Рогановића у Бечу и рањавања Стефана Вилотијевића, јер је примећено да су тројица ухапшених били у контакту са жртвом тог обрачуна.

Рогановић је убијен 21. децембра, а Вилотијевић рањен у центру Беча, када им је, док су излазили из ресторана, на улици пришао мушкарац са капуљачом на глави и пуцао у њих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво