Грчки Ф-16 изнад Северне Македоније, мисија испуњена

Грчки ловац Ф-16 вратио се у матичну базу Лариса пошто је обавио прву патролу изнад Северне Македоније у оквиру договора према којем ће македонско небо убудуће чувати грчки авиони, јавља Катимерини.

Први лет грчког ловца био је предвиђен као извиђачки, односно служио је како би се идентификовали могући проблеми у надзирању ваздушног простора изнад Северне Македоније и проверила компатибилност система за откривање.

Грчки авиони ће и убудуће летети изнад Северне Македоније, а патроле су суштински наставак процеса отопљавања односа између две државе после потписивања Преспанског споразума, којим је решен дводеценијски проблем везан за име Македоније и грчко одбијање да северног суседа призна под тим именом.

Грчки авиони већ патролирају изнад Црне Горе и Албаније.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво