Додик: Настављамо сарадњу са Штрахеом

Председавајући Председништва БиХ и председник СНСД-а Милорад Додик поручио је, коментаришући скандал у вези с бившим вицеканцеларом Аустрије Хајнцом Кристијаном Штрахеом, да верује да је то "намештаљка" и сматра да није било никакве штете за Аустрију због оног што се чуло на спорном снимку.

Додик, који је са Штрахеом у добрим односима, данас је након седнице председништва странке у Бањалуци у одбрану Штрахеа рекао и следеће: "Ми имамо добру сарадњу и наставићемо да сарађујемо. Очигледно се ради о намештаљци, видите да није било никакве штете. Прошло је две године и није било ниједног потеза од оног што је речено", пренео је портал Кликс.

Додао је и да мисли да се ради о "балканизацији" европске политичке ситуације.

"Ја се њему захваљујем на подршци РС-у у томе да обезбеди свој дејтонски статус", закључио је Додик.

Аустријски канцелар Себастијан Курц предложио је председнику Аустрије да распише превремене изборе, након што су у јавност доспели видео-снимци на којима се види како Хајнц Кристијан Штрахе, нуди наводној нећаки руског милијардера државне послове за финансијску помоћ његовој странци. Штрахе је због тога поднео оставку на место вицеканцелара и лидера Слободарске партије Аустрије (ФПО).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво