Пуповац: Залажемо се за једнаке услове Срба

Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС) и носилац страначке листе на изборима за Европски парламент, Милорад Пуповац, поручио је да се та странка залаже за "једнаке Србе у Хрватској и једнаку Хрватску у Европи".

Милорад Пуповац је на предизборном скупу СДСС-а у Загребу рекао да верује да ће овим изборима направити корак више да би се дошло до онога што сматрају идеалним, једнаким Србима у Хрватској, преноси хрватски портал Индекс.

Према његовим речима, треба да буде прекинуто 30 година неспоразума у односима Европе и Срба, истичући да то време "ни Европи ни Србима није донело ништа добро".

"Европа је неретко грешила према Србима, а Срби су често грешили према другима и према себи", рекао је Пуповац и додао да представљају "мали део српског народа који је остао да живи у Хрватској".

"Имате јединствену прилику да будете први део српског народа који ће прекинути тај неспоразум између њега (српског народа) и Европе. Овој земљи су потребне промене", рекао је Пуповац.

Пуповац је рекао и да је "југословенски антифашизам" био "истинска револуција отпора према тадашњем снажном европском фашизму који и данас прети Европи и малим народима".

Говорећи о уништавању плаката СДСС-а и говоре мржње на њима, рекао је да су изашли на ове изборе насупрот онима који им данас шаљу такве поруке, мислећи да ће се уплашити и сакрити у "мишју рупу".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи