Власи амбасадор у Подгорици?

Бивши функционер СФРЈ Азем Власи потврдио да ће бити први амбасадор Косова у Подгорици. Пуни дипломатски односи после одлуке Међународног суда у Хагу, највероватније у марту, пишу подгорички медији.

Косовски функционер у органима некадашње СФРЈ Азем Власи потврдио је да ће бити први амбасадор Косова у Подгорици.

Власи није могао да прецизира када ће бити званично предложен за амбасадора у Подгорици, напомињући да није дипломатска пракса да говори о детаљима док не буде званично предложен и не добије агреман од црногорске владе.

Он је поздравио најаву црногорских власти о успоствљању дипломатских односа са Приштином и поручио да Приштина чека одлуку Подгорице.

"Откад је Црна Гора признала независност Косова, Приштина жели успостављање пуних дипломатских дноса са Подгорицом", казао је Власи подгоричким медијима.

Подгоричка штампа преноси да ће Црна Гора успоставити пуне дипломатске односе са Косовом после сесије Међународног суда у Хагу, највероватније у марту, и наводи да се Црна Гора одлучила на уздржани став да не би пореметила односе са Београдом.

Та одлука је уследила након захтева српског амбасадора Зорана Лутовца, који је од Министарства иностраних послова затражио да одложи успостављање дипломатских односа са Косовом до одлуке Међународног суда о легалности проглашења независности јужне српске покрајине.

Лутовац је пренео поруку Србије да би изузетно ценила када би Црна Гора сачекала да Међународи суд донесе мишљење о проглашењу косовске независности и тек онда одлучила о отварану амбасаде у Приштини.

Црногорски званичници нису искључили могућност да би Црна Гора преиспитала одлуку о признању независности Косова уколико би Међународни суд оценио да је та одлука нелегална, али су изразили сумњу да ће се то десити.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво