Словенија, од продаје зграде СФРЈ у Токију 2,1 милион евра

Зграду амбасаде и резиденције бивше Југославије у Токију, државе наследнице продале су за 15 милиона евра, јавља агенција СТА.

Агенција преноси саопштење словеначког министарства иностраних послова да Словенији од ове продаје припада 14 одсто, односно 2,1 милион евра.

Министарство је саопштило да је та трансакција "велики успех за државе наследнице", и да је зграда у Токију друга по реду резиденција коју су успели да продају у протеклих годину дана, пошто је у мају 2018. године резиденцијални стан СФРЈ на њујоршкој Парк авенији продат за 12,1 милион долара.

Након распада бивше Југославије, зграду у Токију користила је Србија. Међутим, пошто је изграђена 1965. године, пре него што су усвојена строжа правила о заштити од земљотреса, она ће бити срушена, навело је министарство у саопштењу.

Државама наследницама преостало је да реализују и продаје које су у процесу: зграда у којој је тренутно смештена српска мисија при УН у Њујорку и амбасаде у Берну и Бону, преноси словеначка агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи