Горан Сарић тражи од БиХ одштету од 21.500 евра

Горан Сарић, који је правоснажно ослобођен оптужби у два предмета за ратне злочине у Сарајеву и геноцид у Сребреници, тужио је државу од које тражи 43.000 конвертибилних марака (21.500 евра) због времена проведеног под мерама забране.

Поред накнаде штете, како је рекла Сарићева бранитељка Озренка Јакшич, тужбени захтев поднет је и због претрпљеног душевног бола, преноси Фена.

Из Државног правобранилаштва поручују да захтев треба одбити, посебно у погледу мера забране, које су, према њиховом мишљењу, биле оправдане.

Јакшић је као доказ предложила вештаћење Сарића које би спровео вештак психијатријске струке.

Сарић, бивши командант Специјалне бригаде полиције, ослобођен је кривице да је издао упутства, али и имао контролу над замеником Љубомиром Боровчанином, који је у Хашком трибуналу осуђен на 17 година затвора због злочина у Сребреници, као и да је помагао члановима "удруженог злочиначког подухвата у извршењу геноцида".

У новембру 2014. године Апелационо веће Суда БиХ ослободило је Горана Сарића оптужби за злочине почињене 1992. у сарајевском насељу Нахорево.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво