Роћен: Не журимо са именовањем амбасадора

Шеф црногорске дипломатије Милан Роћен оценио да Црна Гора неће журити са именовањем амбасадора, истакавши да нема погоршања у односима са Србијом. Подгорица ускоро успоставња дипломатске односе са Косовом

 

Односи између Црне Горе и Србије, после црногорског признавања Косова и првобитног захлађења, бољи су него што се то понекад чини на политичкој површини, на основу изјава појединих политичара, или написа неких медија, рекао је министар иностраних послова Црне Горе Милан Роћен.

"Председник Србије Борис Тадић дао је недавно изјаву која је поздрављена у Црној Гори", истиче Роћен за данашње "Новости", додавши да "уз сав респект чињенице да један такав став долази са највише адресе из Србије".

Црна Гора ипак не може на основу тога покретати процедуру за именовање новог амбасадора у Србији, додаје црногорски шеф дипломатије.

Мислим да нема потребе да журимо, ни са једне стране, истакавши да је најважније да "нема погоршања у нашим односима".

"Јутро је увек паметније од вечери. И у Црној Гори и у Србији сви су јавно, и у другим приликама, изрекли најбоље оцене о раду нашег амбасадора Анке Војводић. Видећемо како ће се развијати ситуација. У сваком случају, верујем у будућност најбољих односа Црне Горе и Србије."

Он наглашава да су сва имена која су ових дана била у оптицају "или плод нечијих жеља, или најобичнијих спекулација".

На питање када ће Црна Гора успоставити дипломатске односе са Косовом, Роћен је одговорио "ускоро".

Роћен је истакао да је Црна Гора, и кад је реч о односима односи са Србијом, као и са свим другим суседима, показала и показује да то ради искрено и суштински.

"Слажем се, и ми то у Црној Гори добро разумемо и знамо, да су добросуседски односи један од услова за европске интеграције. Очекујемо да то разумеју, и да тако поступају и сви наши суседи", рекао је Роћен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво