Форин полиси: Помпео повукао изјаву о пресуди за државни удар у Црној Гори

Амерички државни секретар Мајк Помпео повукао је изјаву коју је Стејт департмент дао поводом пресуде у случају "Државни удар" у Црној Гори, пише амерички магазин "Форин полиси", позивајући се на тврдње актуелних и бивших америчких званичника.

Званичници на које се позива Форин полиси тврде да је Помпео повукао изјаву зато што жели да "омекша" ратоборну реторику с Русијом уочи посете Москви.

Форин полиси пише да се амерички државни секретар противио објављивању саопштења, али је оно објављено грешком.

Наиме, Помпеов кабинет је наложио да се изјава поништи, али је бирократски механизам већ био покренут.

Убрзо након објављивања, изјава је повучена и уклоњена са сајта Стејт департмента, наводи лист.

У саопштењу које је повучено, Стејт департмент је поздравио пресуду као "јасну победу владавине права над огољеним руским покушајем да поткопа" суверенитет Црне Горе.

"Од осујећеног покушаја државног удара на дан парламентарних избора у Црној Гори у октобру 2016. године, који је подржала Русија, Црна Гора је предузела важне кораке ка интеграцији у трансатлантску породицу, од којих је најзначајнији придруживање НАТО-у у јуну 2017. године", наведено је у саопштењу.

Судско веће Вишег суда у Подгорици прогласило је у четвртак кривим све оптужене за случај тероризма на изборни дан у Црној Гори октобра 2016. године, а лидере опозиционог Демократског фронта Андрију Мандића и Милана Kнежевића осудило на по пет година затвора.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво