Елфета Весели, десет година робије због убиства дечака у Зворнику

Суд БиХ осудио је припадницу некадашње Армије БиХ Елфету Весели на десет година затвора због убиства дванаестогодишњег дечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника.

Сакиб Халиловић ослобођен је оптужби да је посматрао убиство дечака и пропустио да, као командант Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица (Армија БиХ), казни Веселијеву, која је била припадник тог вода.

На основу исказа великог броја сведока и вештака медицинске струке, Судско веће је у првостепеној пресуди закључило да је Веселијева починила кривично дело за које је оптужница терети.

Елфети Весели је у казну урачунато и време проведено у притвору од 24. марта 2017. године, као и време проведено у екстрадиционом притвору у Швајцарској.

О убиству дечака Слободана Стојановића говорило се у филму "Злочин без казне", који је емитовала Радио-телевизија Србије и који је био први документарни филм о злочинима почињеним над српским становништвом у средњем Подрињу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи