Изетбеговић: На сваки потез треба одговорити контрапотезом

На један ћемо увек одговорити са два, рекао је председник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић поводом формирања резервног састава полиције Републике Српске и оценио да је свашта могуће уколико одговор буде слаб и да грађани имају разлога за забринутост.

Бакир Изетбеговић је у инервјуу портал Кликс рекао да се "подиже степен извесне медијске и друге агресије у БиХ, награђују се ратни злочинци, негира се територијални интегритет БиХ, прети се том интегритету, полиција у РС се претвара у неку мини војску".

"Те поруке, речи и дела нису нимало оспокојавајући. Треба бити свестан те ситуације, сигурносна ситуација се квари и треба предузимати кораке, не треба чекати да нас нека ситуација задеси", додао је Изетбеговић.

На питање да ли су могући нови сукоби у БиХ, Изетбеговић је рекао: "Па зависиће од одговора".

Указао је да ова садашња реторика и све ово што се ради има различите циљеве.

"Једно је да се одвуку теме са онога о чему они не би да разговарају, о пресуди Радовану Караџићу, о пресуди у вези са 9. јануаром, да се одвуче пажња од социо-економског стања, да се помогне Србији у вези са Косовом, покушава се правити неки баланс. Али се и испробава реакција међународне заједнице, патриота БиХ, бацају се пробни балони да се види какав ће одговор бити. Ако буде слаб одговор, онда је свашта могуће", рекао је Изетбеговић.

На питање да ли ће Федерација БиХ добити свој резервни састав полиције, Изетбеговић је рекао да је СДА покренула иницијативу за попуњавање редовног састава полиције који недостаје, али није искључено ни формирање резервног састава.

"Сматрам да на сваки потез треба одговорити контрапотезом. Ми нисмо срећни што се доводимо у ту ситуацију и што нас присиљавају да реагујемо. На један ћемо увек одговорити са два, када је реч о Федерацији БиХ, дупло више ћемо имати резервних полицајаца, ми то можемо издржати", оценио је Изетбеговић.

После искустава кроз која су прошли Бошњаци не смемо допустити да нам се понове неке ствари, рекао је Изетбеговић.

"Слабост призива силнике, а снага их обесхрабрује", закључио је Изетбеговић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво