Додик са патријархом пред сусрет са папом

Уочи састанка са папом Фрањом у петак, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик разговарао је у Београду са патријархом српским Иринејом о предстојећој посети Ватикану. Разговори су иза затворених врата одржани у Патријаршији.

Патријарх Иринеј рекао је да председник Додик иде на важан пут и да га поздравља.

"Ми смо црква једна, Римокатоличка је друга црква. Ми смо блиски, много више нас сједињује него што нас раздваја. Садашњи папа је човек у кога свет има пуно поверења. Има пуно особина епископа хришћанскога, и човека. Драго нам је све што чујемо о њему, а ово ће бити прилика јединствена да председник лично са њим разговара о проблемима који се тичу и католичке цркве и нашег народа", истакао је поглавар СПЦ. 

Председавајући Председништва РС, Милорад Додик истакао је да власти РС са Српском православном црквом, не само на простору Српске, већ и Федерације имају одличну сарадњу.

"Власти РС улажу значајна средства у обнови наших цркава. Скорији пример тога је Саборна црква у Мостару, где је господин Вучић, када је боравио заједно са мном, обезбедили смо  неопходни новац да се тај саборни храм потпуно обнови и да се на тај начин обнови и верски живот у самом Мостару", навео је Додик.

Милорад Додик ће се са папом Фрањом сусрести у петак, 26. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво