Претплата у Црној Гори

Уз јунске рачуне за струју, граћани Црне Горе добиће и посебан рачун за радио-телевизијску претплату. Раније је претплата наплаћивана уз рачун за телефон, али је пре годину дана Телеком Црне Горе прекинуо такав начин наплате. Од тада је РТВ Црне Горе више пута упозоравала да се њен материјални полозај знатно погоршао.

Рачуне за РТВ претплату добиће око 270.000 домаћинстава и 20.000 предузећа.

Износ РТВ претплате је три и по евра.

Према неким анкетама, већи број грађана неће плаћати РТВ претплату.

Закон о радио-дифузији предвиђа могућност да један број домаћинстава, са инвалидима и особама слабијег материјалног стања, буде ослобођен плаћања претплате.

Ако претплатник не буде плаћао РТВ претплату, како је Законом предвиђено, може бити новчано казњен од десетоструког до педесетоструког износа минималне цене рада , која у Црној Гори износи 55 евра.

Положај РТВ Црне Горе, како тврде у тој кући, знатно се погоршао од како је Телеком пре годину дана отказао наплату уз телефонски рачун.

Руководство РТВ Црне Горе је саопштило да је тешка финансијска ситуација главни разлог што не може директно да преноси седнице Скупштине.

Радио-телевизија Црне Горе је Скупштини упутила предлог да уз накнаду од 10 000 евра дневно поново директно преноси све седнице парламента.

Скупштина тек треба да се изјасни о том предлогу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво