Заплењено 230 килограма дроге у Словенији

Девет Словенаца повезаних са међународном трговином дрогом ухапшено је у великој полицијској акцији у којој су, поред словенaчких полицијских истражитеља, учествовали и припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), сазнаје "Кликс".

У акцији је заплењено 230 килограма кокаина, два килограма хероина, 43 килограма смоле канабиса и четири приватна возила с посебно прилагођеним простором за кријумчарење дрогом.

Заплењене су и велике количине новца. 

Дрога је била намењена за међународно тржиште, а словеначка полиција саоппштила је да је криминална група деловала на подручју Словеније, Балкана и земаља Европске уније. 

Помоћник начелника Управе криминалистичке полиције Марибор, Андреј Колбле, изјавио је да је у истрази и акцији хапшења суделовало 180 истражитеља и полицајаца. 

На конференцији за новинаре полиција је детаљно представила резултате синоћњег хапшења пред трговачким центром у Љубљани, где је девет особа, у старости од 26 до 62 године, ухапшено због кривичних дела трговине дрогом. 

Сви су држављани Републике Словеније, осим једног који има двојно држављанство.

"Открили смо да је криминална група организиовала трговину дрогом у земљама западне Европе", објаснио је Колбл. 

Истрага је трајала годину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво