Објављени прислушкивани разговори северномакедонских званичника

Само неколико дана пред председничке изборе у Северној Македонији, данас су на руској друштвеној мрежи "ВКонтакте" објављени прислушкивани телефонски разговори бивших и садашњих северномакедонских званичника, аналитичара и представника јавних предузећа те земље, јављају македонски медији.

Један од разговора наводно је између бивше министарке унутрашњих послова Гордане Јанкулоске и садашњег шефа полиције Оливера Спасовског, други између професора Љубомира Фрчкоског и аналитичара Алберта Муслиуа, трећи између бившег председника Бранка Црвенковског и његовог сарадника, а у четвртом разговору вероватно се чује глас бившег директора македонских електрана (ЕЛЕМ), наводе медији.

За сада није познато у ком периоду су се водили разговори, које је на руској мрежи објавио корисник под именом "Илија Громовник".

Ови разговори, које македонски медији називају "бомбама", до сада нису објављивани у јавности.

Реч је о четири телефонска позива који су насловљени са: "Координација Оливера и Гордане пред медијима", "Кочо и Саша опљачкали ЕЛЕМ", "Фрчко и Алберт Муслиу лажирају лустрацију" и "БЦ и Дамјан Манчевски с грчком фирмом".

Иначе, у Македонији се у недељу одржавају председнички избори.

Према последњем истраживању јавног мњења, кандидат владајуће коалиције Социјалдемократског савеза и ДУИ Стево Пендаровски (27,2 одсто) у благој је предности са 27,2 одсто гласова у односу на кандидата опозиционог ВМРО-ДПМНЕ Гордану Сиљановску Давкову, која има 23,5 одсто подршке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво