Обустављен поступак против Давора Драгичевића

Основни суд у Бањалуци обуставио је прекршајне поступке против Давора Драгичевића по пријавама које је МУП Републике Српске поднео након децембарских протеста на Тргу Крајине.

Поступци су обустављени с обзиром на то да Давор Драгичевић није пронађен на пријављеној адреси, јавља Кликс.

Ифет Ферагет, адвокат породице Драгичевић у случају убиства њиховог сина Давида, потврдио је за сарајевски портал ову информацију.

Како се наводи, суд је ову одлуку донео након што је из МУП-а Републике Српске стигло обавештење да је Драгичевић нестао, да не знају где се налази, те да мисле да се налази у иностранству.

"Посебно 'боде' очи овај термин нестао. Он није нестао и правна квалификација је да није затечен на наведеној адреси и из тих разлога се предлаже да се поступак обустави", рекао је адвокат.

Оценио је да је судски поступак био резултат притиска на Драгичевића, како би он одустао од захтева да се расветли убиство његовог сина, за које криви врх полиције и власти у РС.

У одлуци Основног суда наводи се да ће се прекршајни поступак наставити на предлог подносиоца захтева када престану сметње које су изазвале обустављање поступка.

То би значило да ће се процес наставити у случају да се Драгичевић врати у БиХ, али само у случају да не дође до застаревања, које наступа после две, односно четири године.

Против Драгичевића је поднесено више пријава за непријављене скупове, нарушавање јавног реда и мира, претње и друге ствари.

После протеста 30. децембра у Бањалуци, он је напустио БиХ и од тада је у Аустрији где је пребацио и посмртне остатке свога сина Давида.

Давор је више пута поновио да му прети затвор и убиство због, како је тврдио, свих доказа које поседује у случају Даворовог убиства.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 18. апр 2019, 00:00) - anonymous [нерегистровани]

Postaje nevazan

Koliko se secam, Dragicevic je rekao da se ne boji ni smrti nego ce sa protestima protiv vlasti RS ici do kraja. pobegao u Austriju. Sta se to kod njega promenilo? Gazde drugacije naredile?