Обустављен поступак против Давора Драгичевића

Основни суд у Бањалуци обуставио је прекршајне поступке против Давора Драгичевића по пријавама које је МУП Републике Српске поднео након децембарских протеста на Тргу Крајине.

Поступци су обустављени с обзиром на то да Давор Драгичевић није пронађен на пријављеној адреси, јавља Кликс.

Ифет Ферагет, адвокат породице Драгичевић у случају убиства њиховог сина Давида, потврдио је за сарајевски портал ову информацију.

Како се наводи, суд је ову одлуку донео након што је из МУП-а Републике Српске стигло обавештење да је Драгичевић нестао, да не знају где се налази, те да мисле да се налази у иностранству.

"Посебно 'боде' очи овај термин нестао. Он није нестао и правна квалификација је да није затечен на наведеној адреси и из тих разлога се предлаже да се поступак обустави", рекао је адвокат.

Оценио је да је судски поступак био резултат притиска на Драгичевића, како би он одустао од захтева да се расветли убиство његовог сина, за које криви врх полиције и власти у РС.

У одлуци Основног суда наводи се да ће се прекршајни поступак наставити на предлог подносиоца захтева када престану сметње које су изазвале обустављање поступка.

То би значило да ће се процес наставити у случају да се Драгичевић врати у БиХ, али само у случају да не дође до застаревања, које наступа после две, односно четири године.

Против Драгичевића је поднесено више пријава за непријављене скупове, нарушавање јавног реда и мира, претње и друге ствари.

После протеста 30. децембра у Бањалуци, он је напустио БиХ и од тада је у Аустрији где је пребацио и посмртне остатке свога сина Давида.

Давор је више пута поновио да му прети затвор и убиство због, како је тврдио, свих доказа које поседује у случају Даворовог убиства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво