Отворена Конзуларна канцеларија Србије у Дрвару

Генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић изјавио је на отварању Конзуларне канцеларије Србије у Дрвару да је присуство Србије у тој општини БиХ најдиректнија веза и спона матице са српским народом који живи на тим просторима.

Одаловић је казао да је главна порука која се шаље отварањем те канцеларије да је Србија са српским народом на тим просторима и да у Србији имају своју матицу, преносе Независне.

"Ова канцеларија је у функцији приближавања нас њима и њих нама", рекао је Одаловић и додао да ће канцеларија осим административних послова, служити и за економску, културну и сваку другу сарадњу Србије са српским народом на том простору.

Амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић рекао је да ће Канцеларија бити у функцији повезивања Срба који живе у БиХ са матицом Србијом.

"Надам се да ће се расељена лица вратити и да ће у перспективи Дрвар бити српски град као што је увек и био", истакао је он.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је да је отварање Канцеларије конзулата Србије у Дрвару још један од доказа да је останак и опстанак српског народа на овом простору загарантован и додала да је поносна што је Дрвар као најзападнија и најбројнија српска повратничка општина од данас и званично место окупљања српског народа.

Одлуку о отварању конзуларне канцеларије Србије у Дрвару донела је Влада Србије.Комšић:

"Дрвар никада неће бити српски град"

Хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић коментарисао је изјаву амбасадора Србије у БиХ Александра Ђорђевића да је Дрвар увек био српски град, оценивши да је његов иступ недипломатски и уз опаску да Дрвар никада неће бити српски град.

"Дрвар је партизански и одувек је био босански град. Увек ће то и бити, упркос жељама и претензијама Србије на БиХ, које су се задњих деценија манифестовале кроз највећи облик трагедије по БиХ и њене грађане. Надам се да ће се амбасадор Србије убудуће уздржати од србизирања босанскохерцеговачких градова. У овој држави има места за све, али нема места за било чији етнички ексклузивитет", поручио је Комшић, преноси сарајевски Кликс.

Ђорђевић је, приликом отварања Конзуларне канцеларије Републике Србије у Дрвару, казао да ће Дрвар у перспективи бити српски град, "као што је увек и био".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи