Незапосленим Сарајлијама 400 евра за чишћење града

У великој акцији чишћења Кантона Сарајево, која почиње у суботу 20. априла, биће ангажовано 600 људи који ће у наредна два месеца за тај посао примати месечну плату у износу од 800 конвертибилних марака, преноси портал Кликс.

Прерачунато у европску валуту, њихова плата износиће око 400 евра.

Ту до сада најобухватнију акцију чишћења главног града БиХ заједно су организовали Служба за запошљавање Кантона Сарајево (КС) и Влада сарајевског Kантона, наводи портал Кликс.

Како кажу, свака локација ће бити очишћена, а грађане моле да им пошаљу што више локација и фотографија дивљих депонија, које ће они проследити комуналним фирмама.

Вршилац дужности директора Службе за запошљавање КС Мухамед Бекто рекао је да је за ту акцију осигурано милион и 59 хиљада конвертибилних марака.

"Учешћем у овом програму послодавци с подручја Кантона Сарајево ће ангажовати незапослене с бироа да раде у периоду од два месеца. Средства је издвојила Служба за запошљавање КС где ћемо ми радницима исплатити нето плате по 800 КМ за сваки месец", истакао је Бекто.

Како је навео све обавезе преузима Кантон.

"Те особе ће остати на евиденцији незапослених, с тим да ће имати прилику радити два месеца. Једноставно, желимо дати неки допринос уређењу града како бисмо могли осигурати што боље услове за предстојећу туристичку сезону у граду Сарајево, али и поправити чистоћу града", навео је Бекто.

Листе послодаваца који учествују у акцији чишћења, односно који посредују у запошљавању радника с бироа, требало би да усвоји Влада КС у четвртак.

Бекто подсећа да су суфинансирања раније износила 600 КМ те је Служба одлучила да повећа тај износ због раста цена живота.

"Сматрамо да садашњи износ није занемарљив", кратко је прокоментарисао Бекто.

Сви радници који буду чистили град ће имати нормално радно време од осам сати, а послодавци ће им осигурати сву потребну опрему и средства за чишћење.

Из Службе за запошљавање истакли су да то није једини њихов програм запошљавања и да ће кроз наредна два јавна позива запослити 1.571 особу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво