Давор Драгичевић затражио азил у Аустрији

Отац убијеног младића из Бањалуке Давида Драгичевића – Давор Драгичевић, предао је папире за азил у Аустрији, јавља телевизија БН.

Давор Драгичевић је у интервјуу за аустријски медиј Балкан Сторис, изјавио да у БиХ страхује за живот, да ту не може више да се бори за правду за свог страдалог сина, па жели да то настави у Аустрији.

Драгичевић је најавио да ће покрет "Правда за Давида" бити основан и у Аустрији, преноси БН.

Сматра да се ситуација у БиХ може поправити једино ако се сви људи, без обзира на националност, пол, године и порекло, организују заједно.

"То је једини начин. Морамо се борити заједно", поручио је отац трагично страдалог младића Давида.

Давид Драгичевић је нестао 18. марта 2018, а његово беживотно тело пронађено је шест дана касније на ушћу речице Црквене у Врбас, подсећа БН.

Окупљања у центру Бањалуке, на којима је тражена истина о страдању младића, прекинута су крајем прошле године, а за Давором је расписана потерница.

Грађани Бањалуке су после тога наставили да свако вече пале свеће у кругу бањалучке православне цркве, а Давидови посмртни остаци су на захтев породице, 12. марта ове године ексхумирани и измештени у Аустрију, где су три дана после поново сахрањени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво