Богданов: Македонски је регионална норма бугарског језика

Бугарски посланик из "Уједињених патриота" Красимир Богданов затражио је да се казне бугарске телевизије које преводе или титлују садржаје са македонског на бугарски језик, преноси "Прес 24".

Красимир Богданов наводи да бугарске телевизије не смеју да преводе са македонског на бугарских језик, јер, како сматра, македонски представља регионалну норму бугарског књижевног језика", преноси бугарски портал Клуб З.

Међутим, како је наведено на порталу, он је истовремено и признао да македонски није лако разумљив за грађане Бугарске.

"Позивам Савет за електронске медије да изврши контролу у телевизијама које користе титловање током емитовања садржаја која имају везе са Македонијом. То је крајње неумесно и треба да буде прекинуто. Позната је чињеница, која је бугарска наука одавно доказала, да језик који се говори у тој држави представља регионалну норма бугарског књижевног језика", истакао је Богданов.

Додаје да се управо тај дијалект користи у једном великом делу Бугарске.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво