Демонстранти палили рачуне за струју у Подгорици

Двадесетак грађана и активисти покрета "Одупри се – 97.000", блокирали су улазе зграда Црногорског електродистрибутивног система и Електропривреде у Подгорици, преноси РТЦГ.

У згради се у тренутку блокаде налазило око 150 запослених, пише портал ЦдМ. 

Тиме се, како су најавили, наставља акција грађанске непослушности. 

Иако је један од учесника перформанса саопштио да су радници Црногорског електродистрибутивног система (ЦЕДИС) из зграде изашли на последњи излаз, на те тврдње су из те компаније ЦдМ-у казали да не постоје два улаза, односно излаза.

Зграда ЦЕДИС-а била је блокади више од сат времена.

Један од припадник покрета "Одупри се - 97.000", Драган Шошкић, каже да су планирали мирни протест, и да нису очекивали да ће доћи до блокаде.

"Радници, уместо да изађу на задњи излаз, они су покушали да изађу на овај. Осим њих, ту су били још неки појединци који нису запослени овде и покушали су да нас ударе. Знам да ово нису радници јер их познајем од раније", навео је Шошкић.

Приликом перформанса, окупљени грађани су носили рачуне за струју које су потом и запалили, наводи ЦдМ.

Испред улаза у просторије ЦЕДИС-а поставили су и транспаренте, а узвикивали су "Ми смо држава" и "Сви на улице".

Један од активиста Демир Хоџић је казао да ће свакоднено блокирати институције, а позвао је све посланике да им се придруже и да увек буду са грађанима.

Две активисткиње пребачене у Клинички центар

Две активисткиње покрета "Одупри се-97.000" пребачене су у Клинички центар Црне Горе пошто су задобиле повреде током блокаде зграда Црногорског електродистрибутивног система (ЦЕДИС) и Електропривреде Црне Горе (ЕПЦГ) у Подгорици, наводе подгоричке "Вијести".

"Група људи међу којима су и запослени ЦЕДИС-а изашли су и физички насрнули на учеснике акције који су били међусобно везани ланцима и међусобно се држали за руке кроз цеви", саопштили су "Вијестима" организатори акције.

Права Црна Гора најоштрије је осудила напад непознатог лица које је, како се наводи, насилно, кренуо да разбија протесте чланова који су се одвијали испред улазних врата Електродистрибуције у Подгорици, саопштио је председник Праве Марко Милачић, наводи РТЦГ.

Милачић је тражио да се хитно утврди идентитет нападача.

Црногорска полиција: Скуп није пријављен

Црногорска полиција саопштила је да је без претходне пријаве јавног окупљања Управи полиције испред просторија Црногорског електродистрибутивног система - ЦЕДИС-а одржано јавно окупљање групе грађана.

Како се наводи, група грађана, која се претходно окупила код Спортског центра "Морача" и кренула у колони према просторијама ЦЕДИС-а, је одржала перформанс којим су онемогућавали запослене у тој фирми да напусте или приступе службеним просторијама.

Приликом перформанса група грађана је користила металне ланце и цеви којима су онемогућавали улазак и излазак из наведених просторија и правила тзв. живи ланац како би отежавала приступ просторијама, додаје се у саопштењу.

Полиција је саопштила да је ухапсила две особе, а да ће против још две особе пријаве бити поднете накнадно.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво