Уклоњене саднице дуња посвећене Давиду Драгичевићу

Комунална служба Бањалуке је уклонила саднице дуња и срце од камена, који су представљали спомен–обележје трагично настрадалом младићу Давиду Драгичевићу. Грађани су ово, својеврсно спомен-обележје, поставили 7. априла на ушћу реке Црквене у Врбас, на годишњицу сахране младића.

"Налаже се Н. Н. лицу да изврши уклањање ствари и других предмета, укључујући две саднице воћа, са јавне површине у улици Горана Радуловица Бимбе одмах, а најкасније у року од 24 сата од сата остављања овог решења на предметима", наведено је раније у решењу бањалучке комуналне полиције, пренео је Кликс.

Иако су чланови групе "Правда за Давида" у неколико наврата слали захтеве Градској управи Града Бањалука да им дају одобрење за постављање мермерне плоче у знак сећања на Давида Драгичевића на месту где је тело пронађено, ти захтеви ипак нису наишли на одобрење.  

Давид Драгичевић је 7. априла 2018. године сахрањен на бањалучком Новом гробљу, а његови посмртни остаци су ексхумирани 12. марта ове године и поново сахрањени 15. марта у аустријском граду у којем живи његова мајка.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво