Увредљиви графити на џамији у Бањалуци

На верском објекту у изградњи, бањалучкој џамији Арнаудији, за сада непозната особа исписала је кукасти крст са четири слова "С". Случај је пријављен полицији.

Из Полицијске управе Бања Лука саопштено је како су извршили увиђај и да предузимају потребне мере и радње са циљем утврђивања ових околности исписивања увредљивог садржаја на верском објекту који се налази на раскрсници улица Браће Мажар и Мајке Марије те Омладинске улице у Бањој Луци, преноси Кликс.

О овом немилом догађају упознат је и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука.

"Полицијска управа Бања Лука осуђује сваки вид испољавања нетрпељивости, увредљивих садржаја и насилничког понашања", саопшено је из ПУ Бања Лука. 

Влада РС осудила је увредљиве графите на Арнаудија џамији, истичући да је сваки вид исказивања било каквог облика нетолеранције према било коме неприхватљив.

Не разумемо оне који на овакав начин покушавају да уруше мир и толеранцију која је у интересу свих који живе у Бања Луци и у Републици Српској, саопштено је из Секретаријата за веру Владе РС, преноси Кликс. 

"Секретаријат ће, у складу са досадашњим радом настојати да његује и развија достигнути степен поверења и разумевања са свим црквама и верским заједницама са уверењем да овај инцидент неће и не може имати негативне последице на рад и активности Исламске заједнице у Бања Луци", наводи се у саопштењу.

Арнаудија је једна од 15 срушених џамија у том граду, а њена новна изградња почела је 2017. године. Камен-темељац за обнову положен je у априлу. Изграђена је 1595. године, а уништена је 7. маја 1993. године, истог дана када и Ферхат-пашина џамија.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи