Бошњачки политички врх опет бојкотовао Мостарски сајам

Свечаном отварању Мостарског сајма привреде није присуствовао ниједан бошњачки политички представник из самог врха државне структуре, пише Кликс.

Церемонији отварања 22. сајма привреде у Мостару нису присуствовали ни председавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић, ни члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић као ни председавајући Већа министара БиХ Денис Звиздић.

Новинари су Човића упитали због чега нико од представника бошњачког политичког врха није дошао у Мостар, а он је одговорио како му је жао због тога и да сматра како такво поступање није добро.

"Тражили су да додатно протоколирамо позив за Шефика Џаферовића и Дениса Звиздића, јуче су отказали, нешто слично се догодило и прошле године. Ја мислим да је то лоша порука јер ми морамо показати димензију јачања односа у БиХ који су данас на многим искушењима. Мени је жао, али то је њихов избор", казао је Човић.

Од политичких представника који се изјашњавају као припадници бошњачког народа, Сајму у Мостару присуствовао је само делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Фахрудин Радончић, а који је уједно и председник СББ-а.

Ове године на Сајму није био премијер а ни председник ниједне државе осим председника Србије Александра Вучића.

Влада Републике Хрватске у Мостар је уместо премијера Андреја Пленковића послала министра привреде Дарка Хорвата.

Ово је већ друга година како бошњачки политички представници игноришу Мостарски сајам. Ниједан представник из реда Бошњака није присуствовао ни прошлогодишњем Сајму привреде, а који је обележила Човићева вечера с политичким представницима босанских Хрвата, Хрвата из Републике Хрватске, Срба из Републике Српске и Срба из Републике Србије.

Наиме, пре годину дана, Човић уопше није позвао Бакира Изетбеговића на вечеру с регионалним лидерима. Тако су с Човићем вечерали председник Србије Александар Вучић и председник Владе Хрватске Андреј Пленковић као и босанскохерцеговачки функционери из реда ХДЗ-а и СНСД-а и то Борјана Кришто, Маринко Чавара и Милорад Додик.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво