Грчка, сукоб миграната и полиције на македонској граници

Грчка полиција сукобила се са групама миграната и избеглица који кампују на пољу у близини северне границе земље у нади да ће прећи у суседне земље и наставити даље ка западној Европи.

Стотине људи, укључујући децу, стигле су у четвртак на поље поред избегличког кампа Дијавата у близини границе са Северном Македонијом и започеле постављање шатора. Њих су подстакли извештаји на друштвеним медијима о плановима за организовани покрет за прелазак грчке северозападне копнене границе са Албанијом почетком априла.

Полиција је испалила сузавац на десетине људи, који су бацали камење и боце, мада су неки од њих у наручју држали децу, покушавајући да разбију полицијски кордон и стигну до пута који води до границе.

Око 100 шатора је постављено на пољу које чува полиција. Људи су одбили да оду, упркос позивима да се врате у прихватне центре и упозорења да ће даље путовање бити немогуће.

"Лаж је да ће граница бити отворена", поручио је у петак министар за миграције Димитрис Вицас за грчку државну телевизију ЕРТ.

Десетине хиљада избеглица и миграната, углавном из Сирије, Ирака и Авганистана, заглављене су у Грчкој откада су земље Балкана затвориле своје границе 2016. године, блокирајући главни пролаз ка западној Европи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи