Санадер поново у Реметинцу

Бивши хрватски премијер и председник ХДЗ-а Иво Санадер ухапшен је у својој кући и спроведен у затвор Реметинец након што му је Врховни суд повећао казну у афери "Планинска". Санадер одбацује пресуду и истиче да ће доказати своју невиност.

Врховни суд је Санадеру раније данас после тродневног разматрање жалби на првостепену пресуду у афери "Планинска", којом је због примања и давања мита био осуђен на четири и по године затвора и повраћај 15 милиона куна, повећао казну на шест година.

Њега у затвору, како преноси Хина, очекује уобичајена кажњеничка процедура, од сигурносне провере и прегледа лекара до смештаја.

Санадер је приведен у такозвани облигаторни истражни затвор након што је полиција поподне од загребачког Жупанијског суда добила налог за његово привођење.

Полиција је ухапсила Санадера у његовој кући у Загребу и спровела га у Реметинец.

Санадер је након пресуде Врховног суда истакао да је спреман на све и да ће доказати своју невиност. 

"Нема доказа. Ово је смешно, пресуда је требала пасти. Ово је још једна представа. Ту су моји адвокати, ако дођу по мене, ја идем", рекао је Санадер испред своје куће пре доласка полиције.

Поред бившег премијера, у афери "Планинска" неправоснажно је осуђен Младен Млинаревић за којег је утврђено да је израдио увећану процену вредности некретнине.

Такође, осуђен је и Стјепан Фиолић, бивши ХДЗ-ов саборски заступник и власник месне индустрије, чију је зграду у Планинској улици купило министарство регионалног развоја на чијем је челу био Петар Чобанковић.

Фиолић је на првом суђењу признао да је Санадеру у његову вилу однео десет милиона куна (1.300.000 евра) и милион евра у картонској кутији за хреновке, пренела је Хина. После признања кривице, осуђен је на друштвено користан рад.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије