Амерички туриста претучен у Херцег Новом

Амерички држављанин Јуриј Сигалов брутално је претучен у петак вече у једном пролазу у центру Херцег Новог, пишу "Вијести". Огорчен због напада, тврди да се у Црној Гори не осећа сигурно и да се више никада неће вратити у ту земљу. Полиција идентификовала нападаче.

Истрага тек треба да утврди да ли је Сигалов нападнут зато што је користио приватно степениште, иако му је гугл мапс показивао да је реч о јавном пролазу.

"Моја девојка Сабрина Хајек и ја у петак смо стигли у Херцег Нови и врло брзо нашли апартман који смо претходно резервисали. Пошто смо се сместили, изашли смо неколико пута у град. Увек смо користили исти пут – степениште, јер је на гугл мапсу показивало да је то најкраћи пут до центра града", рекао је за Вијести Сигалов.

На повратку из продавнице, у петак око 20 сати, непознати мушкарац на степеништу почео је да виче на њих.

"Причао је на црногорском и колико сам га схватио, јер сам у Србији похађао курс језика, тврдио је да не смем да користим то степениште, јер је приватно власништво. Показао сам му кључеве и покушао да објасним да сам смештен у апартману на двадесетак метара од места где смо стајали и да је на гугл мапсу степениште означено као слободан, јавни пролаз. Он се тада још више изнервирао и почео је да псује, а онда је млађи човек, касније сам сазнао да му је то син, ушао у кућу и вратио се са палицом којом ме је ударао по глави и телу. Старији човек ме је пљунуо. ‘Ово је Црна Гора, није Америка', викао је. Нисам се бранио, само сам покушавао да се заштитим од удараца", казао је Вијестима Сигалов.

Сигалов је испричао да је у Центру безбедности Херцег Нови, на фотографијама које му је показао инспектор, препознао нападаче и тада су му рекли да је реч "о оцу и сину који имају криминални досије".

Након тога и медицински је збринут.

Тврди да су га у полицији тада обавестили да ће у понедељак дати исказ тужиоцу у Основном суду у Херцег Новом. Када се, међутим, Сигалов јуче појавио у суду, рекли су му да ће бити саслушан у среду.  Против Новљана Т. П. (67) и Т. П. (40) поднете су кривична пријаве због сумње да су напали америчког држављанина Јурија Сигалова.

"Сигалову је указана лекарска помоћ у Завод за хитну медицинску помоћ у Херцег Новом, а полицијски службеници су одмах поступили по његовој пријави и предузели све неопходне мере и радње на идентификацији и процесуирању осумњичених лица", наводе из полиције.

Сигалов је о свему обавестио и америчку амбасаду у Подгорици.

У обиласку овог дела Европе, жеља им је била да виде и Црну Гору. Требало је да остану до 29. марта и да се поново врате на лето, али то после свега што им се десило, како каже Сигалов – сигурно неће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво