Сиријац ухапшен у Мађарској, сумња се да је из врха ИД

У Будимпешти је ухапшен Сиријац стар 27 година, због сумње да је починио терористичка дела и да је у својој домовини извршио бројне егзекуције, саопштило је мађарско Јавно тужилаштво.

Налог за хапшење затражило је истражно тужилаштво, а окружни судија наредио је хапшење Ф. Хасана и задржавање у притвору од месец дана, преноси МТИ.

Претпоставља се да је ухапшени Сиријац један од високо рангираних припадника Исламске државе и да је организовао бомбашке нападе и најмање 20 егзекуција одсецањем глава.

Његов адвокат Ласло Келен изјавио је да осумњичени негира оптужбе.

У суботу, мађарски Центар за борбу против тероризма (ТЕК) саопштио је да ради заједно са Европолом и полицијским снагама и тајним службама разних земаља како би проценио криминалне активности и мрежу веза које су у Европи развили Сиријци који су се успешно пријавили за азил у Грчкој.

Како се наводи, пре доласка у Мађарску, осумњичени је посетио бројне европске државе.

Прво је био ухапшен у Будимпешти 30. децембра прошле године на међународном аеродрому, након прављења лажног пасоша за себе и једну жену, а у судском поступку изречена му је условна затворска казна за "кријумчарење људи и друге злочине" због чега је требало да буде протеран из земље.

Белгијске власти и Еуроџаст обавестили су Мађарску о мушкарцу осумњиченом за терористичке активности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво