Одрон у руднику код Сребренице, погинула два рудара

Рудари Славиша Жугић (44) и Бранислав Остојић (30) страдали су у јами рудника боксита у селу Подравање код Сребрнице, када се на њих обрушило више од 50 кубних метара земље.

Спасиоци су вечерас извукли тела двојице рудара који су страдали када се на њих око 10 часова обрушило више од 50 кубних метара земље у Радној јединици Подземна експлоатација "Браћан".

"Већа количина материјала, из кровног дела припремног ходника, затрпала је двојицу рудара", навели су из компаније "Боксит" Милићи у оквиру које послује "Браћан".

Како додају, одмах након сазнања, Драган Симић, директор Сектора "Рударство", у 11.18 часова обавестио је републичке рударског и геолошке инспекторе, коју су већ у поподневним сатима дошли на место догађаја.

"У 11.19 часова, Рајко Дукић, председник компаније 'Боксит', обавестио је командира Полицијске станице у Милићима, а преко њега и ПУ Зворник", рекли су из компаније "Боксит".

Како додају, екипа чете за спасавање, као и запослени, нашли су се брзо на лицу места, чинећи све да се одстрани материјал и дође до затрпаних рудара.

"Надлежни инспектори извршили су увиђај на лицу места, па се очекује да ће они, као меродавна службена лица, дати одговарајуће изјаве, а даља истрага свакако ће показати да ли је било одређених пропуста који су допринели да дође до несреће", напомињу из компаније "Боксит".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво