Договор о забрани двоструког квалитета робе за исток и запад Европе

Након десеточасовних преговора постигнут је коначан договор европских инситуција о забрани двоструког квалитета производа на истоку и западу ЕУ у оквиру ревизије Директиве о непоштеној пословној пракси.

Хрватска посланица у ЕП Биљана Борзан рекла је да је то крај петогодишње борбе која ће резултирати једнаким квалитетом свих производа у целој Европи.

Навела је да је истраживање, које је спровела са Хрватском агенцијом за храну, било кап која је прелила чашу.

Резултати су показали да је трећина производа у Хрватској нижег квалитета него у Немачкој, али и да су цене више. Чак 82 одсто немачких грађана се изјаснило да сматрају да их мултинационалне компаније третирају као грађане другог реда.

Договорена је и сигурносна одредба да Европска комисија мора у року од три године да направи оцену ефикасности нових правила и да их пооштри ако буде потребно.

Према процедури, потребно је да договор потврди Европски парламент коначним изгласавањем у наредном периоду.

Директива прописује да ће казне за произвођаче који пласирају двоструки квалитет бити до четири посто њиховог годишњег промета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво