Потврђене кандидатуре за председника Северне Македоније

Државна изборна комисија Северне Македоније потврдила је кандидатуре Стеве Пендаровског, Гордане Сиљановске Давкове и Бљерима Реке за кандидате за председника земље.

Владајући Социјалдемократски савез Македоније и опозициони ВМРО-ДПМНЕ поднели су кандидатуре Стеве Пендаровског и Гордане Сиљановске Давкове за предстојеће председничке изборе данас, а кандидат Савеза за Албанце Беса Бљерим Река, односно опозиционих партија албанског блока, поднео је кандидатуру у уторак.

"Након прегледа листи за председника Републике Северне Македоније предатих од стране кандидата Пендаровског, Сиљановске Давкове и Реке, Комисија је закључила да су они уредно поднесени, потврђујући тиме да се могу кандидовати за председника", наводи се у саопштењу.

Комисија ће у петак одржати јавну седницу како би одлучила редослед јединствене листе кандидата за председника земље.

Предизборна кампања почиње 1. априла. Први круг избора заказан је за 21. април, док ће други круг избора, уколико у првом ниједан кандидат на освоји апсолутну победу, бити одржан 5. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи