Тензије у Тирани, водени топови у акцији

Албанска полиција поставила је водени топ у центру Тиране, пошто су присталице опозиције у неколико наврата покушале да пробију полицијски кордон око парламента, јављају албански медији. Ситуација у граду, током шестог протеста противника Едија Раме, напета је.

"Рама одлази" и "Рама је готов" поруке су демонстраната који већ шести пут протестују тражећи смену владе и одржавање ванредних парламентарних избора, што премијер Еди Рама одлучно одбија, објашњавајући да његова странка има потпуно контролу над парламентом.

Полиција ни после серије покушаја демонстраната да пробију кордон око парламента није реаговала, али је недалеко од присталица опозиције, за сваки случај, постављен водени топ, јавља албански Топ ченел.

Од организатора је затражено да са протеста удаље неколико маскираних особа.

Опозиција има 44 од укупно 140 посланичких места у парламенту, па самим тим не представља озбиљну претњу влади Едија Раме, коју подржава 78 посланика.

Посланици опозиције су у неколико наврата напуштали парламент, али се и враћали у посланичке клупе после убеђивања западних дипломата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво