Бањалука, хапшење због ратних злочина

По налогу тужилаштва БиХ полиција је у Бањалуци ухапсила Душка Сувара, осумњиченог за ратне злочине почињене над жртвама бошњачке националности у Босни и Херцеговини 1992. године, преноси портал Кликс.

Душко Сувара је, како се наводи, познат по надимку Ханс, а рођен је у Ливну 1971. године.

Сувара се терети да је као припадник Војске Републике Српске за време оружаног сукоба у БиХ на подручју општине Гламоч поступао противно одредбама Женевских конвенција о заштити цивила.

Њему се на терет ставља да је уз претње по живот и пуцњаве на подручју Гламоча насилно одводио жртве из њихових кућа и починио вишеструка силовања и сексуална злостављања жена бошњачке националности, мучења, застрашивања и нечовечна поступања над цивилима.

Осумњичени се терети да је починио кривично дело – ратни злочин против цивилног становништва из члана 173 КЗ БиХ.

Сувара ће бити предат поступајућем тужиоцу, који ће га испитати и након тога донети одлуку о даљим активностима у предмету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи