Случај покушаја тероризма у Црној Гори, нови прекид

У Вишем суду у Подгорици прекинуто је изношење завршних речи у поступку, које тужилаштво квалификује као покушај тероризма на дан избора 2016. године, а наставак је заказан за 23. март. Изношење завршних речи до сада је два пута одлагано.

Тужилац Саша Чађеновић је на почетку рекао да у целости остаје при оптужници, пренео је РТЦГ.

Чађеновић је у завршној речи детаљно описивао ток суђења и подсећао на изјаве сведока и окривљених. Суђење је током дана више пута прекидано.

Окривљени лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић поручили су раније да ће се у наставку суђења бранити сами, али то не значи отказивање пуномоћја њиховим адвокатима.

Оптужницом Специјалног тужилаштва обухваћени су и двојица руских држављана Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић и Србољуб Ђорђевић.

Поступак против преводиоца ДФ-а Ананија Никића води се посебно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво