Насер Орић тврди да је био у Србији

Ратни командант тзв. Армије БиХ у Сребреници Насер Орић објавио је фотографије на свом Фесјбук профилу за које тврди да су снимљене на територији Србије. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић демантује тврдње Насера Орића.

Насер Орић је објавио две фотографије - једна је његов селфи снимљен наводно на врху Пашине равни, изнад Ваљева, а друга са певачем Авдом Хусеиновићем у кафани наводно у Ужицу.

Хусеиновић је, иначе, близак Орићу којег често на друштвеним мрежама брани, уз нападе на српске медије када пишу да је Орић злочинац, с обзиром на то да му се на терет стављало мучење и убиство 2.000 Срба у Сребреници и Братунцу.

У међувремену, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да Орић није ушао у Србију. 

"За њим је расписана потерница и истог тренутка, када би крочио на нашу територију, био би ухапшен. Пошто то добро зна, сигуран сам да он не долази ни на 50 километара од границе са Србијом, а камоли да прелази у нашу земљу", рекао је Стефановић за Курир. 

Иначе, Суд БиХ је крајем прошле године донео ослобађајућу пресуду за Орића за ратне злочине над Србима.

Орић је ухапшен 10. јуна 2015. на граници Француске и Швајцарске по захтеву Србије, која га је сумњичила за ратне злочине почињене у селу Залазје код Сребренице. Србија и БиХ су послале захтев за његово изручење. Изручен је БиХ након чега му је Суд БиХ одредио мере забране, а Орић се бранио са слободе.

Одбрана је од Хашког трибунала тражила обуставу поступка против Орића за ратне злочине у Сребреници, с обзиром на то да му је већ суђено за те злочине. Трибунал у Хагу је одбио захтев одбране.

Хашки трибунал је Орића 2008. године правоснажно ослободио кривице за злочине почињене у Сребреници.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво