Додик: Јасно да злочин на Новом Зеланду нема везе са Србима

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик осудио је терористички напад на Новом Зеланду, у којем су, како каже, на молитви убијени цивили, што, каже, тај злочин чини још ужаснијим и истакао да је потпуно јасно да је нападач Аустралијанац и "да нема никакве везе са Србима и овим простором".

Милорад Додик каже да не може да не може да не примети да је у медијском и делу политичког простора почела безпризорна кампања против Срба, јер је наводно терориста 'био инспирисан', како се сугерише, ликовима из српске историје", рекао је Додик, преноси РТРС.

Додао је да медијски написи и политичке квалификације које у први план не истичу злочин, већ наводне мотиве и склоности нападача, понижавају огромне жртве које је поднела муслиманска заједница у Новом Зеланду.

"Злочин у Новом Зеланду је довољно страшан да би ико на њему на такав начин стицао прљаве политичке поене" рекао је Додик.

Црнадак: Дегутантно повезивати Нови Зеланд и Сребреницу

У међувремену, и министар спољних послова БиХ Игор Црнадак осудио је терористички напад на Новом Зеланду, али и изјаву амбасадора БиХ у Аустралији Мирзе Хајрића који је напад упоредио са геноцидом у Сребреници.

Како је рекао, терористички напад на две џамије на Новом Зеланду представља монструозан злочин спроведен над људима који су се у миру молили богу и оценио да је изјава амбасадора Мирзе Хајрића којом терористички напад на Новом Зеланду повезује са геноцидом у Сребреници и са БиХ дегутантна и усмерена против суживота у БиХ, преноси сарајевски Кликс.

"То се види и из антисрпске хистерије коју је изјава произвела у делу сарајевских медија. Опасно је и веома неодговорно лудачки чин једне поремећене и болесне особе доводити у везу са једним народом на начин како је то урадио амбасадор Хајрић", поручио је Црнадак.

У нападима у џамијама Ел Нур и Линвуд у Крајстчерчу убијено је 49 особа.

број коментара 0 пошаљи коментар