У Винернојштату сахрањен Давид Драгичевић

Давид Драгичевић, чија је смрт, под неразјашњеним околностима, крајем прошле године изазвала вишенедељне протесте у Бањалуци, сахрањен је на гробљу у Винернојштату, у Аустрији. Давидови посмртни остаци ексхумирани су пре два дана са гробља у Бањалуци на захтев родитеља.

Давид Драгичевић је нестао 18. марта у Бањалуци, а његово тело је пронађено шест дана касније на ушћу речице Цркве у Врбас.

Девет месеци су трајала окупљања грађана, која су покренули родитељи, који тврде да је њихов син убијен, те оптужују врх полиције да је умешан у све што се дешавало.

Давор Драгичевић, Давидов отац, недавно је рекао да неће дозволити да посмртни остаци његовог убијеног детета остану у "злочиначкој држави".

Драгичевић је рекао новинарима да је преместио синовљеве посмртне остатке да на његов гроб не би могле да дођу њеогве убице, те навео да је Милорад Додик присуствовао сахрани у Бањалуци.

"Овде неће моћи више да дођу на његов гроб", рекао је Драгићевић.

Најавио је даљу борбу против система РС, Министарства унутрашњих послова, тужилаштва, "ненародне" скупштине...

"Кренућемо још јаче, како у РС, тако и БиХ. Моја ће бити задња", казао је Драгићевић.

Крајем прошле године Давор Драгичевић је напустио Бањалуку, а окупљања грађана се више не одржавају на главном градском тргу.

Давидова мајка Сузана Радановић, која иначе живи у Аустрији, је најавила да ће правду наставити да траже у Европи.

Сахрани у Винернојштату присуствовали су чланови групе "Правда за Давида", пријатељи, родбина, те високи представник међународне заједнице у БиХ Валентин Инцко.

број коментара 0 пошаљи коментар