Подгорица, поново одложено изношење завршне речи

У подгоричком Вишем суду поново је одложено изношење завршне рече у поступку против оптужених за покушај тероризма на изборни дан 2016. одине, а на захтев адвоката Божа Милоњића, новог брионаца оптужене Бранке Милић, којој се суди у одсуству.

Милоњић је, како је пренео портал РТЦГ, одлагање затражио јер му је потребно време да се упозна са судским списима и припреми завршне речи.

"Тражим да се претрес одложи из разлога - Бранка Милић је лице којој се суди у одсуству и сада је фаза завршних речи. Потребно ми је одређено време да извршим увид у судске списе и да припремим завршне речи", рекао је Милоњић.

Он је рекао да му није намера да пролонгира судски процес који ионако већ дуго траје.

"Свестан сам да су поједини у притвори и да трпе штету у том правцу ако се одложи главни претрес. Али заиста ја данас нисам спреман да активно учествујем и пратим главни претрес, јер желим да заштитим себе и кодекс адвокатске етике да неприпремљени не можемо заступати никога, а и наравно Бранку Милић којој се суди у одсуству", истакао је Милољић.

На почетку суђења, судија Сузана Мугоша констатовала је да суђењу нису приступили адвокати одбране Дражен Медојевић, Мироје Јовановић, Никола Медојевић, Никола Булатовић и Душан Радосављевић.

Подсећамо, Специјално државно тужилаштво доставило је суду снимак у којем Саша Синђелић потврђује оно што је говорио пред подгоричким Вишим судом.

Претходно је Синђелић јавно у емисији једне београдске телевизије изјавио да је био принуђен да на суђењу износи лажна сведочења. Адвокати одбране такође су доставили видео-записе на којима се види да Синђелић непознатим сговорницима на непознатим местима прича исту причу да је био принуђен да лажно сведочи.

Суд је поновио став да се у овој фази поступка не могу предлагати нови докази, већ да ће предложене снимке цијенити након завршних речи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво