Протест у Подгорици – "на улици смо због ДПС-а"

У Подгорици је одржан трећи протест под слоганом "Одупри се - 97.000", са којег су затражене оставке челних људи у држави, као и руководства Јавног сервиса.

На протесту је саопштено да демонстранти траже правду, јер у Црној Гори нема праведних институција. Присутни су били и лидери опозиције.

"Одлучили смо да мирним протестима тражимо ослобађање институција, заробљене владе и Јавног сервиса и слободу за грађане. Рушитељи државе су они који раде за лични, а против интереса државе", поручила је Јелена Милошевић.

Професор Универзитета Црне Горе Мара Шћепановић саопштила је да десетине њених колега подржавају протесте.

"Порука њима је да је ово крај, а онима који су остали кући поручујем: Не дозволи да ти буде свеједно, од тога се човек никад не опорави", казала је Шћепановићева. 

Славиша Грубиша је поручио да "иза протеста стоји ДПС - они су грађане извели на улицу и учинили да се осећају као грађани другог реда."

Учесници су, на претходним протестима, тражили процесуирање одговорних у афери "Коверта" и оставке председника Црне Горе, Владе, челника тужилаштва, АСК.

Организатори су затим, са Трга независности стигли испред зграде Радио-телевизије Црне Горе, где су затражили да чланови Савета и генерални директор РТЦГ поднесу оставке. 

"Овај Јавни сервис је остао исти као деведесетих, то је партијско-пропагандни сервис. Данас смо ту да се одупремо и тражимо да Савет РТЦГ и Шундић поднесу оставке", прочитао је захтев Омер Шаркић.

И у Будви је у Старом граду одржан протестни скуп, који су организовали лидери Демократа, Демоса и Црногорске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи