Мандић: Ђукановић урадио све што је могао против Срба

Председник опозиционе Нове српске демократије (НОВА) и функционер Демократског фронта (ДФ), Андрија Мандић наводи да је позив Кадри Весељија Црној Гори и Македонији да се "окупе" против Србије, потпуно логичан "узимајући у обзир да је режим Мила Ђукановића урадио све што је могао против Србије и српског народа."

Андрија Мандић наводи да позив Кадри Весељија Црној Гори и Македонији да се окупе против Србије представља окупљање проверених и доказаних српских непријатеља под један, великоалбански барјак"

"Позив албанског екстремисте Кадрија Весељија да лажна држава Косово направи пакт са властима Црне Горе и Северне Македоније против Србије потпуно је логична узимајући у обзир да је режим Мила Ђукановића урадио све што је могао против Србије и српског народа, и та операција се зове окупљање проверених и доказаних српских непријатеља под један, великоалбански барјак", рекао је Мандић.

Додао је да су и на недавној конференцији у Минхену "многи учесници мислили да је председник ДПС-а Мило Ђукановић члан албанске делегације, јер је највише времена провео са албанским политичарима и њиховим лобистима."

"Није нас изненадило да Влада Црне Горе не жели да учествује у Весељијевом пројекту, који подразумијева и рат са Србијом, јер их не краси нека срчаност, као што је познато, али не искључујемо могућност да нађу неки подмукли начин да му помогну. Ратни сукоби су непредвидиви, а познати дезертери из црногорског режима никада нису били склони ризиковању властите коже", истакао је Мандић.

Мада, додао је, Весељијева екипа би их са великим задовољством гурнула у прве редове.

"Овдашњи функционери углавном су били концентрисани на невитешка, али 'прагматична' понашања попут шверца, баханалија, превара и слично, о чему ових дана сведочи и Душко Кнежевић. Док је Весељи 1999. године пуцао у наше војнике, и за свој циљ ризиковао властити живот, дотле су ови из врха црногорског режима одрађивали мање рискантне задатке за НАТО, попут искључивања воде и струје својој војсци, постављања локатора, успоравања и онемогућавања мобилизације, и слично", истакао је Мандић.

Наводи да је НАТО знао да "издаји склони Црногорски режим могу да ангажују само за неке невојничке, субверзивне активности, где нема превише ризика."

"Поред тога, црногорски режим зна да би учествовање у великоалбанском пројекту запалило и пламен у Црној Гори, јер српски народ који овде живи, одувек је склон витешком држању и не би седо скрштених руку. Ми, који припадамо српском народу, делимо добро и зло са сународницима и наша је дужност, као што је била и наших предака, да поделимо његову судбину, каква год била", закључио је Мандић.

Кадри Весељи је јуче рекао да се нада да више нема потребе за ратом на Косову, али је, додаје, "лично спреман да се суочи са Србијом".

Позвао је Северну Македонију и Црну Гору, сада чланице НАТО-а, да се сви "окупе против Србије".

Премијер Црне Горе Душко Марковић назвао је позив Весељија на стварање савеза против Србије бесмисленим и додао да таква идеја не може бити прихваћена у Црној Гори

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво